2013. március 11., hétfő

Betléri kastély előtt





Örültünk hogy újra találkoztunk velük és elkezdtük velük a közös munkát. Létrehoztunk egy facebook csoportot ahova mindenki feltöltheti a képeket és az élményeiket és később is tarthatjuk egymással a kapcsolatot.
Közös munka

Munka után felültünk a buszra és meghallgattuk az idegenvezető színvonalas előadását Felvidékről és Szlovákia történetéről. A busz Betlérre vitt minket ahol vártunk egy 1 órát hogy bejuthassunk a kastélyba de kihasználtuk az 1 órát azzal hogy bejárhattuk a birtokot. A birtok nagy szép és nagy volt.

A kertben  gyönyörű festői táj várt minket, egy szép patak csordogált. A kertben különböző források és egyéb építmények voltak. A kastély előtt volt egy kút melyben egy hölgynek a mása található. 
 Utána pedig bementünk a kastélyba. A kastélyban élethű bútorok találhatóak restaurálva. A kastély három emeleten volt berendezve. Először az állatok kitömött testét és a fegyvereket tekintettük meg az úgy nevezett vadász szobában. Majd ez után átmentünk az ékszereket és a kitüntetéseket megtekinteni. 
A házban feltűnően sok értékes kép található.Korhűen berendezett szobák vártak minket, bepillantást nyertünk a fürdőszobákba ahol minden csempe különböző volt.A kastély idegenvezetője érdekes előadást tartott az Andrássy család történetéről és életéről.
 Ez után újra útra keltünk, hogy megnézzük a Krasznahorka várát, de felújítás alatt volt ezért csak kívülről tekintettük meg. Aztán elindultunk a mauzóleumba, de mikor oda értünk elkeseredve láttuk, hogy ez is zárva van. Elhatároztuk, hogy másnap hazafelé újra megpróbáljuk. Így hát visszamentünk a kollégiumba, és a délután további részét itt töltöttük el.Beszélgettünk és pingpongoztunk az ottaniakkal. Majd vacsora előtt elmentünk bevásárolni a másnapi útra.

A kastélyban
Felébredtünk 7 órakor és arcmosás után elmentünk reggelizni ami 7:30 tól lehetett elfogyasztani. A reggeli nagyon finom volt. Gyülekeztünk és felültünk a buszra és a Szakkay József  Ipari Szakközépiskolába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése