2013. március 4., hétfő





http://bgazrt.hu/_siteapps/files/images/sitelogo_hatartalanul.png
Szeptemberben az első osztályfőnöki órán örömmel hallottuk, hogy nyertünk egy utazást a Határtalanul pályázat keretein belül Kassára és környékére. A tavalyi év végén kellett rá jelentkezni. Az osztályból tizenkilencen vállalkoztunk az útra.


Osztályfőnökünk elkezdte kiosztani a feladatokat: Honlapszerkesztés, blogolás...

Mind a tizenkilencen kaptunk feladatot, ketten hárman egy-egy várost fogunk figyelemmel kísérni. Első lépésként összegyűjtöttük a látnivalókat.

Első mozzanatként megszerkesztettük a honlapot, amely az utazásunknak a látnivalóit és a két iskola közti kapcsolatot jelképezi.Sokat segített ebben Lia néni, az informatika tanárunk és az osztályfőnökünk is "biztatott" minket.
Informatika óra

Erre  három tanítási órát szántunk melyen megcsináltuk a facebook és a „határtalanul” honlapot. Eleinte nehézkesen indult a dolog, de a tanáraink segítségével időben elkészültünk. 

A honlapnál volt négy főszerkesztő, aki összefogta és vezette a munkát. Először a  látványosságokat töltöttük fel amin párokban dolgoztunk. Majd a szerkesztők kiválogatták, ami kell és szükséges volt az oldalnak. 

Földrajz óra
Az osztályfőnöki órán megismertettük egymással az eddig elkészült gyűjtőmunkánkat. Előadásokat tartottunk a várható nevezetességekről: Eperjes, Betlér, Kassa, Krasznahorka, Rozsnyó, Rimaszombat, Alsósztregova, Szklabonya.

Osztályfőnöki óra
Honlapszerkesztés
Megnéztük a Szakkay József Középiskola honlapját, kíváncsian várjuk, hogy kiket ismerhetünk meg a határtalanul pályázat keretein belül.

Földrajz órán megismerhettük Szlovákia mezőgazdaságát, tájait, hegységeit valamint főbb folyóit és az ország nevezetesebb városait. Majd ebből számonkérés volt, amit osztályzatokkal jutalmaztak. És immáron már csak két napra vagyunk az utazástól, mindenki izgatottan és kíváncsian várja a nagy találkozást.
Az utazásról még csütörtökön bővebben beszámolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése